Blogi

9.4. Kiitos!

Äänestys on päättynyt. Nöyrin kiitos saamastani luottamuksesta ja äänistä!

9.4. Miksi olen mukana?

Kertaus vielä motivaatiooni olla ehdolla kuntavaaleissa.

Olen mukana, koska haluan vaikuttaa parempaan elämään Espoossa, mm.:

  • Kouluttautuminen; syrjäytymisen ehkäisy
  • Yrittäjämäinen asenne elämään, ja yhteisöllisyyden tukeminen
  • Valinnanvapaus palveluihin julkiset/yksityiset
  • Yrittäjien infrastuktuuri paremmaksi mm. start-upeille ja pienille yrityksille tiloja Espoossa
  • Tiukka budjettikuri ja valvonta esim. homekoulut ja niiden korjaukset valvotusti ja yhteisillä päätöksillä
  • Ikääntyville lähipalveluja kasvokkain, ateria edullisemmaksi palvelutaloissa, sekä liikkuminen maksutta julkisessa liikenteessa 9-14 ajalle

8.4. Ehdotukseni vanhuspalveluihin Espoossa

 

Länsiväylä kirjoitti “Espoolaisten tyytyväisyys kotikaupunkiinsa parani”. Tämän olen kyllä vaalikentillä huomannut.

On kuitenkin ilmiselvää, että Espoossa on parantamisen varaa etenkin vanhuspalveluissa. Omat ehdotukseni, jotka kohentaisivat vanhusten asemaa olisivat:

  1. Maksuton julkinen liikenne 9-14 välillä, jotta pääsee hoitamaan asioita, ja käymään vaikka Helsingissä.
  2. Elä ja Asu -senioritaloissa aterian hinta alle kuusi euroa. Normaali työpaikkalounashinta on tuota luokkaa. Miksi vanhusten pitäisi maksaa enemmän?
  3. Kotipalvelut pitää saada sujuvammiksi. Myös kotona asuville iäkkäille ihmisille laadukkaat ja helposti saavutettavat palvelut. Monet eivät tiedä miten saisi apua. Vanhuksille netti ei voui olla ainoa palvelumuoto.
  4. Lääkäri- ja terveydenhuoltopalvelupalveluja pitää kehittää asiakas eikä järjestelmä edellä.

6.4. Vauhti kiihtyy vaalien alla

Viimeiset päivät ennen vaaleja ovat kiihkeät. Kierrän vielä useissa tapahtumissa loppuviikon aikana. Katso tapahtumakalentrista sinulle sopiva aika ja paikka – tule juttelemaan kanssani!

4.4. Päivi pyöräilee työmatkat – uusi menopeli alla!

 

Pyöräily on kaupungissa kätevä tapa liikkua. Pyörällä liikkuessa ei tarvitse matkalippua, ei juutu ruuhkiin ja eikä kohtaa pysäköintipulmia. Samalla se on parasta mahdollista arkiliikuntaa, joka tuottaa hyvinvointia asukkaille ja merkittäviä säästöjä yhteiskunnalle.

Pyöräilyn lisääminen on keskeinen osa Espoon ilmastotavoitteita. Ilmastopäästöjen ohella pyöräily auttaa vähentämään myös melu-, pakokaasu- ja pienhiukkaspäästöjä.

Liikkumistutkimusten mukaan pyöräilyn kulkutapaosuus on pääkaupunkiseudulla pysynyt lähes muuttumattomana 1980-luvulta, mikä osoittaa että toimet pyöräilyn edistämiseksi eivät ole olleet riittäviä. Kasvunvaraa kuitenkin on, sillä valtakunnallisen henkilöliikennetutkimuksen mukaan 64 prosenttia automatkoista on alle kymmenen kilometrin mittaisia.

Espoo on sitoutunut edistämään pyöräilyä ja nostamaan sen osuuden liikenteestä 15 prosenttiin vuoteen 2024 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää oikeita toimenpiteitä ja vaikuttavia investointeja Pyöräilyn edistämisohjelman mukaisesti. Tavoitteeseen voidaan päästä vain laadukkailla väylillä, jotka eivät katkea vaarallisiin työmaajärjestelyihin, huonoon talvikunnossapitoon tai pysäköityihin autoihin.

Liikennebarometrin mukaan espoolaisista 95 prosenttia suhtautuu pyöräilyn edistämiseen positiivisesti.

Lisätietoja: https://pyoravaalit.fi/espoo/