Yrittäjyys – Päivi on Espoon Yrittäjien jäsen

Yrittäjyys ja yrittäjämäinen ote elämään

Pk-yrittäjyydelle ja kansainvälistymiselle on luotava kannustimia. Yrittäjämäinen ote elämään ei tarkoita pelkästään itsensä työllistämistä tai yrittäjyyttä vaan jokaisen yksilön oman elämän hallintaa ja yhteiskunnassa ja ympäristössä olevien mahdollisuuksien tunnistamista ja hyödyntämistä.

Tulen itse yrittäjäperheestä. Tiedän mitä on  yrittäjän arki ja perustin oman yrityksen Säkylän Matkailupalvelun 18 vuotiaana.  Vuodesta 1994 olen pyörittänyt valmennusyritystä esin Baadia Ky nimellä sittemmin Trade Network Ky. Omasta yrittäjyydestäni olen saanut runsaasti kokemusta jota jakaa liiketalouden opiskelijoilleni eli en ole ”kirjaoppinut” yrittäjyydestä, vaan käytännönläheisesti ja kantapään kautta.

Yrittäjämäinen asenne on mielestäni tärkeää opettaa ihmisille jo lapsena. Se auttaa monessa elämän pulmassa, kun ymmärtää, että ”jokainen on oman onnensa seppä” (luonnolliset rajoitteet, kuten sairaudet ym. pitää toki huomioida). Asenne ratkaisee elämässä, ja yrittäjämäinen, eteenpäinkatsova asenne ei ole heikoimmasta päästä, päinvastoin :-).