Hyvää naistenpäivää 8.3.2021!

Kuuntelin naistenpäivän aamuna Suomen UN Womenin toiminnanjohtajan Jaana Hirsikankaan esitystä naisten oikeuksien tilanteesta, UN Womenin toiminnasta ja siitä, kuinka maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi. Olen itse tasa-arvon kannattaja olipa se sukupuoleen, etniseen taustaan tai muuhun vastaavaan liityvä ero.

Tasa-arvoa ei ole vielä saavutettu missään maailman maassa. Naistenpäivää tarvitaan edelleen muistuttamaan siitä, että naisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women (United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women) edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa ja vahvistaa naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksia ja asemaa globaalisti. Se on maailman johtava naisten ja tyttöjen voimaannuttamista ja ihmisoikeuksia ajava järjestö. UN Womenilla on yli 200 kehityshanketta yli 90 maassa.

Päivä alkoi hyvin ja jäin pohtimaan miten hyvin meillä Suomessa loppujen lopuksi naisten asiat ovatkaan. Tämän päiväinen esitys käsitteli naisten asemaa globaalisti ja kyllä on kulttuurieroilla vielä suuri merkitys miten naisen asema nähdään. Onni syntyä naisena Suomeen!