22.2.2021 Esittelyni Pohjois-Espoolaisille entisenä Örkkiniityn asukkaana

Hyöty minusta Espoon politiikassa Pohjois-Espoolaisille:

Olen Päivi Käri-Zein, KTM, lehtori ja 3 nuoren äiti, entinen pohjoisespoolainen Örkkiniitystä. Toimin  koulutuksen asiantuntijana Haaga-Heliassa kansainvälisen yritystoiminnan lehtorina ja  mm. Laurean  alueneuvottelukunnassa ja Omnian tarkastuslautakunnan varajäsenenä.

Tunnen Pohjois-Espoon tarpeita, koska aiemmin vaikutin Kalajärvellä omakotiyhdistyksen hallituksessa ja olen ollut haastateltavana mm. aiemmissa vaaleissa asukasyhdistyksen vaalipaneelissa. Harrastustoiminnassani Pohjois-Espoon Lionsien jäsenenä kuulen koko ajan alueen kehityskuulumisia ja -tarpeita. Alueelle jäi myös runsas joukko ystäviä ja heidän kanssaan liikun paljon Pohjois-Espoossa: hiihdän, laskettelen, uin, sienestän ja nautin entisten kotikulmieni luonnonläheisyydestä ja ystävällisyydestä. Asuessani siellä sydämeeni jäi ikuisesti alueen kylähenkisyys ja yhteisöllisyys.

Mitä olen tehnyt Pohjois-Espoon hyväksi: Pohjois-Espooseen liittyen olen vienyt eteenpäin sujuvien liikennejärjestelyiden edistämistä, erityisesti bussiliikenteen lisäämistä sekä aikoinaan Hiirisuon asukaspuisto- ja ampumarata-asiaa. Toinen tärkeä asia kautta vuosien on ollut liikenneturvallisuus (mm. tälläkin hetkellä vaarallinen Lahnuksen tie). Tärkeitä kysymyksiä on useita. Mielenkiintoinen asia on pikaraitiotie, joka kulkisi v.2030 mennessä Leppävaarasta Kalajärvelle.  Lisääntyneen asutuksen myötä kaupungin on investoitava monipuolisiin ratkaisuihin. Pyöräilijät on erityisesti pidettävä mielessä sekä linja-autoliikenteen sujuvoittaminen.

Ideoita alueen kehitykseen: Tähän päivään kuuluvat erityislukiot. Yhä edelleen kannatan ajatusta, että luonnontiedelukio saataisiin Kalajärvelle. Alue tarjoaisi loistavan ympäristön tällaiselle lukiolle. Lisääntyneen asukaskannan myötä lukiolle olisi kysyntää. Pienkoulujen säilyminen on tärkeää. Terveyskeskuksen palvelut ja kirjasto ovat välttämätön kulttuurilisä Kalajärvelle. Vanhuspalveluja tulisi kehittää. Tämä on vaikea asia, sillä kunnallisiin palvelukeskuksiin pääsee vain palveluntarpeen perusteella ja korvamerkittyjä paikkoja ei kunnalliselta puolelta saa.

Oman asuinalueen tunteva ihminen paras edustamaan kunnallisissa tehtävissä. Faktaa on, että  harvalla poliitikolla on kokemusta Pohjois-Espoosta ja on välttämätöntä, että poliitikot, joilla on energiaa ja intoa Pohjois-Espoon kehittämiseen tekevät valtuustossa yhteistyötä. Parhaiten viemme niitä asioita eteenpäin, joista saamme tietoa alueen asukkailta. Nämä nettisivut ovat erinomainen tiedotusväylä asioihin.

Hyvä asukas, kunnallispolitiikassa vain yhdessä tekemällä saa aikaan kestäviä tuloksia. Olen saanut ollut mukana kehittämässä Pohjois-Espoota kokonaisvaltaisesti yli 16 vuotta, jonka aikana minulle on muodostunut kattava sekä virkamies- että luottamusmiesverkosto eri puolueiden edustajista erilaisten asioiden eteenpäinviemiseen.  Haluan edelleenkin toimia sinun, pohjoisespoolaisen, äänitorvena Espoon luottamustoimissa.